גזר דין בעניינו של נאשם שהורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובעבירות גניבה. ביהמ"ש הטיל על הנאשם 30 חודשי מאסר בפועל והורה על הפעלת מאסר על תנאי בן 24 חודשים במצטבר, כך שסה"כ ירצה הנאשם 54 חודשי מאסר בפועל. זאת, לצד ענישה נלווית.
גדר חיוב האב במזונות ילדיו ומדורם מעל גיל שש וחלקה של האם בכך; נימוקים מחד, לדחיית תביעת האב להפחתת מזונות 3 קטינים (כיום כבני 8.5, 6.5, 5) ומאידך לקבלת תביעת האם להגדלת שיעור המזונות בשל שינוי נסיבות משמעותי לטובת האם; בשל המצב המורכב של האב ונסיבות נוספות החיוב הוגדל מסך של 4,800 ש"ח (כולל מדור והוצאותיו) לסך של 5,700 ש"ח בלבד.
השימוע אינו כלי משמעתי או שיחת בירור או אזהרה לעובד אלא שלב קרדינלי ביחסי העבודה, והשימוש בו צריך להיעשות במשורה ובזהירות רבה ולא כבדרך אגב ובוודאי לא ככלי משמעתי.
לשר הפנים שיקול דעת רחב בעת פניה לקבלת מעמד מכוח חוק הכניסה לישראל והדברים יפים אף יותר עת עסקינן בוועדה הבינמשרדית למתן מעמד בישראל מטעמים הומניטריים. בענייננו אין פסול בהחלטה שלא ליתן למערער מעמד מטעמים הומניטריים. שהות ממושכת בישראל אינה מקימה טעם הומניטארי, בוודאי כאשר השהות הייתה שלא כדין ובמשך עשרות שנים.
האם יש להתערב בהחלטת בית הדין האזורי לעבודה לדחות בקשת המבקשת מעסיקה לשעבר לגלות את חוזה ההעסקה שערך עובד לשעבר שלה עם מעסיקתו הנוכחית, כשלטענתה הרקע להתפטרותו ומעברו לעבוד אצל מעסיק אחר בתחום הוא גזל סודותיה המסחריים ושימוש במידע סודי?
ביהמ"ש מכריז על קטינה כבת 10 כקטינה נזקקת על יסוד העילות שבסעיפים 2(2) ו-2(6) לחוק הנוער, משנמצא כי הוריה אינם מסוגלים לספק לה צרכיה באופן שהסב לקטינה ולאחיה נזקים של ממש ובכדי למנוע המשך פגיעה בקטינה בעתיד. ביהמ"ש מורה על הוצאת הקטינה לפנימייה בה לומדים שני אחיה.
קבלת רישיון לייצור חשמל מרשות החשמל אינה תנאי למימוש זכויות לצורך היטל השבחה בתחנת כוח לייצור חשמל. בענייננו לא היה מימוש חלקי של התכנית המשביחה. בנסיבות העניין המערערת הייתה חסרת סמכות לדרוש מהמשיבה לשלם היטל השבחה, והחוב בגין היטל ההשבחה כבר התיישן.
כ- 14 שנים לפני פרידתם הסופית של הצדדים, הם חתמו, בהיותם מיוצגים, על הסכם שלו"ב ולחילופין גירושין לפיו האישה מקבלת, לעת הגירושין, סך השווה ל-100,000 $ בלבד. ביהמ"ש מורה על ביטול ההסכם לאחר שהאישה הוכיחה את עילת העושק וכן כי ההסכם נכרת על בסיס טעות, הטעיה והסתרת מידע מהותי על מצבת נכסיו של האיש בחוסר תום לב.
השוני בין התביעות, הקבוצות והמשיבות הוא מהותי, ונמצא כי אין מקום לדון בבקשה לאישור כנגד כלל המשיבות כמכלול וכי ניהול ההליך במסגרת תובענה ייצוגית אחת אינו יעיל.
סילוק על הסף של בקשה לגילוי ועיון במסמכים בטרם הגשת תביעה נגזרת, לפי סעיף 198א לחוק החברות, שמור למקרים חריגים ביותר. במקרה זה לא ניתן לשלול על הסף קיומה של עילת תביעה לחברה, ואין מקום לסילוק הבקשה על הסף.
חובת הייצוג ההולם חלה גם על מינויים לתפקידי מנכ"ל במשרדי הממשלה, כמו גם על משרות פטורות ממכרז בשירות המדינה, כולל משרות אמון בלשכות השרים והמנכ"לים. מצב הדברים הנוכחי רחוק מעמידה בחובה זו. לפיכך נמצא להורות לממשלה לקבוע, תוך 6 חודשים, הנחיות שתעמודנה בהוראות החוק והפסיקה לגבי חובת הייצוג ההולם בכל הנוגע למינויים האמורים.
יו"ר ועדת הערר המחוזית לתכנון ובניה קיבל את בקשת המבקשים והעניק להם רשות ערר על החלטת הוועדה המקומית. נקבע, כי די בכך שהבקשה מגלה על פניה עילה, מעוררת שאלה בעלת חשיבות או השלכה רחבה ואינה קנטרנית או טורדנית על מנת שראוי ונכון יהיה להעניק זכות ערר על החלטת הוועדה המקומית.
בית המשפט הרשיע את הנאשם – לוחם סיירת גולני, בעבירה של שימוש בלתי חוקי בנשק ובעבירה של התנהגות שאינה הולמת. במרכז הדיון עומדת השאלה: האם יש להרשיע את הנאשם, אשר נטל רובה ציד ותחמושת במהלך פעילות מבצעית, ללא אישור ממפקדיו, והביאם לביתו, בעבירה של הוצאת נשק מרשות הצבא. האם מעשיו מקיימים את יסודות עבירת הוצאת נשק מרשות הצבא, או שמא יש לבחון עבירה חלופית, כעתירת ההגנה.
בית הדין האזורי לעבודה הורה, כי תביעת התובעת כנגד קביעת הבסיס לחישוב קצבת הנכות מעבודה הוגשה באיחור בניגוד להוראת תקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות). עם זאת, בית הדין נעתר לבקשה להארכת מועד. נפסק, כי בנסיבותיו של עניין, קיימים שיקולים המטים את הכף להארכת המועד על מנת שלתובע יהיה את יומו.
עניינה של התובענה בביקורת המשפטית שיש להפעיל על סירובה של מסדת (בענייננו, גוגל ומטא) להסיר פירסום פוגעני, מקום שהתבקשה על ידי מושא הפירסום לעשות כן לאחר הפירסום, והיקפה הראוי של ביקורת זו.