משקבע בית המשפט לתביעות קטנות כי אינו מוסמך לדון בתביעה לביטול קנס והשבת כספים שגבתה העירייה מהמשיבה, כל שנותר היה לסלק את התביעה ולא ניתן היה לפסוק פיצוי כלשהו, שכלל לא התבקש בכתב התביעה.
ביהמ"ש פסל את צוואתה האחרונה של המנוחה בשל קיומה של השפעה בלתי הוגנת ואת צוואתה הראשונה בשל מעורבות התובע בעריכתה. מאידך, נדחתה תביעת חלק מהמתנגדים להצהיר כי הם בעלים של דירה הרשומה ע"ש המנוחה ולחילופין זכאים לכספי תמורתה/כספים שהשקיעו בדירה. * ירושה – צוואה – תוקפה
נדחה ערעור על הכרעת הדין וגזר הדין בעבירות איומים ותקיפת בן-זוג; נקבע, בין היתר, כי בנסיבות העניין אין להתערב בהחלטת בית משפט קמא להעדיף את גרסת המתלוננת במשטרה על פני עדותה בבית המשפט; כי לצורך עבירה של תקיפת בן זוג אין צורך במעמד של ידועים בציבור; וכי במצב של היעדר נטילת אחריות והליך טיפולי אצל הנאשם, אין להסתפק במאסר לריצוי בעבודות שירות.
נדחתה בקשה להארכת מועד להגשת ערר כנגד החלטת הוועדה המקומית, אשר דחתה תביעה לפיצויים בגין טענה לירידת ערך שנגרמה למקרקעין בשל אישורה של תכנית מתאר מפורטת.
הכרעה במחלוקת לעניין אופן קביעת אמהות המבקשת לקטינה שנולדה למבקשים בהליך פונדקאות חו"ל, כאשר אין חולק כי הקטינה נושאת את המטען הגנטי של המבקשים וניתן כבר פסק דין הקובע את אבהותו של המבקש. בסופו של יום ניתן פסק דין הצהרתי הקובע את אימהותה של האם הגנטית ונדחתה עמדת המשיבה כי יש לכונן את הורותה באמצעות צו הורות פסיקתי.
נדחתה עתירה של יליד ותושב עזה אשר שהה במשך שנים שלא כדין באיו"ש ונתפס בישראל מבצע עבירות רכוש, נגד גירושו לעזה; נקבע כי אין במצב המלחמה השורר בעקבות אירוע ה-7 באוקטובר כדי להקנות לו זכות להתגורר באיו"ש שלא כדין ואף לא למנוע את החזרתו לרצועה.
נדחתה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי לעבודה, אשר דחה ערעור מטעם המבקש על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נכות כללית). לא נפל פגם משפטי בעבודת הוועדה.
סולקה על הסף תביעת העירייה להצהיר כי הסכם עקרונות שקיבל תוקף של פסק דין, תקף ומחייב ולפיכך הנתבעים אינם זכאים לתבוע פיצויים מכוח סעיף 197 לחוק התכנון והבניה.
בית המשפט מוסמך להורות על תיקון רישום במרשם המקרקעין גם מקום בו הרישום מוטעה, מבלי שנדרש שהטעות תתרחש במסגרת הליך ההסדר. בענייננו צו הרישום אינו משקף את המציאות והתוצאה המתחייבת היא להסדיר את רישום מבנה התובעים, שקיים למעלה מ-40 שנה, הוקם לפי היתר בנייה ושזכויות התובעים בו מעוגנות בהסכמי חכירה מול רמ"י. * מקרקעין – זכויות במקרקעין – רישום
החלטת ביד"ר אזורי שלא לאפשר את קיום הדיון בין הצדדים באמצעות היוועדות חזותית – האם מקימה זכות ערעור או מצריכה רשות ערעור? ביה"ד הגדול קובע כי אין מדובר בהחלטה 'הגומרת את הדיון' המקנה זכות ערעור; ניתן רשות ערעור כיוון שההימנעות ממנה תביא לגמר הדיון ולערעור בזכות בתוך זמן קצר; סיבות נוספות למתן הרשות הן: 1. העיגון הקיים לטענת המבקשת בענייננו והרגישות הנדרשת לכל חשש עיגון; 2. היות השאלה של קיום דיון בהיוועדות חזותית, במקרים מסוימים, למרות התנגדות אחד הצדדים - שאלה עקרונית ובעלת השלכות רוחב.
התקבלה בקשת החייב בטענת "פרעתי". המחלוקת היא משפטית ונוגעת לשאלה, האם רשאי היה החייב לנכות מס מסכום הפשרה ופועל יוצא, האם יש לפרש את פסק הדין באופן שהתשלום שנקבע היה במונחי נטו, לגרסת הזוכה.
נדחתה בקשה לפסילת המומחה שמונה מטעם המפקח על רישום מקרקעין. עם זאת, יש להורות על הוצאת התמלול וההקלטה מהתיק, וכן על מחיקת החלקים הרלבנטיים המתייחסים לכך בכתב התשובה.